Chlamydia en gonorroe sneltest. Uitslag binnen 2 uur.

De onrust maalt door je hoofd. Sinds dat laatste avontuurtje ervaar je steeds een gevoel van paniek. Je slaapt slecht, en kan je niet op je werk concentreren.

Eindelijk zijn de 2 weken om, en kan je gaan testen op chlamydia en gonorroe. Dagen wachten op de uitslag zie je echt niet meer zitten.

Gelukkig hoeft dat ook niet. Bij SoaZorg heb je nu de mogelijkheid om een sneltest te doen voor chlamydia en gonorroe, waarbij je de uitslag al binnen 2 uur ontvangt.


Seksfeestje

Er kunnen ook hele andere redenen spelen waarom de standaard test niet snel genoeg voor je is. Zo kun je voor een seksfeestje bijvoorbeeld afgesproken hebben dat jullie je allemaal vooraf laten testen. Wel zo handig natuurlijk als je de uitslag dan op tijd binnen hebt.


Waarom is de chlamydia en gonorroe sneltest van de drogist onbetrouwbaar?

De sneltesten van de drogist die je thuis doet, zijn onbetrouwbaar. Daar schiet je niets mee op. Je wilt weten waar je aan toe bent, en dat weet je met een test van de drogist absoluut niet.

Dat komt omdat voor het bepalen van chlamydia en gonorroe een ‘moleculaire test’, zoals een PCR test, gedaan moet worden. Het materiaal wordt hierbij vermenigvuldigd, om nauwkeurig te kunnen bepalen of de chlamydia- of gonorroe-bacterie wel of niet aanwezig is. Het afgenomen monster wordt hierdoor in een  apparaat steeds op een andere temperatuur gebracht. Een test van de drogist doet dat natuurlijk niet.


PCR sneltest bij SoaZorg

Wij kunnen dat nu wél voor je doen. Onze sneltest voor chlamydia en gonorroe is net zo betrouwbaar als onze laboratoriumtest, die in het ziekenhuis wordt uitgevoerd. Het is ook een PCR test, maar we kunnen deze sneltest op onze eigen locatie uitvoeren. Dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid dus, maar dan lekker snel bij SoaZorg zelf.

Hierdoor ben je snel van je onzekerheid af. Je weet al na 2 uur waar je aan toe bent.


Ook behandeling mogelijk bij SoaZorg

Mocht je onverhoopt positief testen (dat wil zeggen dat de chlamydia en/of gonorroe inderdaad gevonden worden in het afgenomen materiaal), dan kun je dezelfde dag nog behandeld worden.

Ook die behandeling kan bij ons plaatsvinden. Wel zo handig, want anders moet je alsnog bij je huisarts vertellen dat je een SOA hebt opgelopen.


De chlamydia en gonorroe sneltest kan anoniem uitgevoerd worden.

Bij SoaZorg kun je al je testen anoniem laten uitvoeren. Er komt niets in het dossier van je huisarts te staan, en ook je verzekering weet van niets. Wel zo prettig als jij dit voor jezelf wilt houden.

Natuurlijk geldt die anonimiteit ook voor onze sneltesten.

Afspraak maken bij SoaZorg