085 1306218 info@soazorg.nl

Heeft pijpen zonder condoom risico’s?

Jazeker! Er bestaat veel onwetendheid over de risico’s op een geslachtsziekte na pijpen zonder condoom. Voorlichting hierover schiet duidelijk tekort!

Het blijkt dat veel mensen denken dat het met een SOA zo’n vaart niet zal lopen als ze zonder condoom pijpen of gepijpt worden.

Dat is helaas niet waar. Pijpen zonder condoom is zeker niet zonder risico.

Welke SOA’s kan ik dan oplopen?

Vooral bij wisselende contacten is de kans op het oplopen van chlamydia, gonorroe en syfilis nadrukkelijk aanwezig wanneer je onveilige orale seks hebt.

Dit geldt zowel voor degene die gepijpt wordt, als voor degene die pijpt. Je kunt chlamydia, gonorroe en syfilis namelijk zowel in de keel, als aan de penis oplopen en aan je partner doorgeven.

De kans op het oplopen van hepatitis of HIV is wel veel kleiner bij pijpen dan bij vaginaal of anaal contact. Het kan echter wel. Zeker als er wondjes in de mond zitten, of wanneer je sperma of voorvocht in je mond krijgt, kan er overdracht van hepatitis of HIV plaats vinden.

Gebruik dus altijd een condoom als je niet zeker bent van je sekspartner. Ook wanneer je pijpt, of gepijpt wordt.

Testen op SOA’s

Ben je onveilig gepijpt of heb je onveilig gepijpt en ben je bang dat je een SOA hebt opgelopen? Blijf er niet mee rondlopen! Een SOA kan veel schade aanrichten en tot onvruchtbaarheid leiden.

Bij SoaZorg kun je je volledig anoniem en heel snel laten testen. Binnen 2 werkdagen weet je waar je aan toe bent, en kan je zonodig actie ondernemen.